The Birks are back!

Comfort Zone

Marni |  Zara | Céline | Birkenstock | Zara 

Birkenstock sandalen er tilbage, takket være Célines designer, Phoebe Philo, som har vist en luxus udgave af den fodformede sandal med pels både i kampagne og på catwalk. Faktisk var det fordi at Pheobe Philo var gravid, og ønskede sig et sundt, og ikke mindst behageligt alternativ til de høje hæle. 

Jeg tænkte at vi lige kunne tage et sekund til at reflektere/snakke om de brede, ergonomiske sandaler, som  så småt har overtaget vores modeverden og ifølge de kloge hoveder inden for mode er badesandaler altså "the shit". 
Vi ville nok ha rynket en del på næsen over denne tendens, hvis ikke det var for en vis Pheobe Philo, som sendte sine modeller ned af catwalken, iført pelsbeklædte bikenstocks (eller... "Furkenstocks") på fødderne. De er helt sikkert de mest behagelige sko på denne planet (forestil jer lige at stikke fødderne ned i det vamsede skind, og så tulle rundt i dem derhjemme...åh) men som sommersandal betragtet? Naah. Jeg tænker varme, fodsved, uhygiejnisk. 
Kald mig bare en modeslave.. Men jeg kan sgu ret godt lide konceptet med de brede sandaler, - og heldigvis er andre designere hoppet med på den fodformede bølge - også uden pels! Ovenover ser du mine favoritter. 

Jeg har besluttet at jeg skal ha' den helt klassiske Birkenstock, som jeg faktisk har ejet af flere omgange. Denne gang med to stropper, i sort. Jeg vil bruge dem som Daria Werbowy - med silke og løse gevandter. Klassisk, behageligt, og åbenbart  übertrendy!

Hvad synes du? Er badesandaler in eller yt?


English:
I thought we could just take a moment to reflect on / talk about the wide, ergonomic sandals that are gradually taking over our fashionworld and, according to the wiremen in fashion - the bathing sandals are "the shit" right now.

You read it.. The Birks are back.

We would probably have wrinkled part on the nose of this trend, if it were not for a certain Pheobe Philo, who sent her models down the catwalk wearing fur lined bikenstocks (or "furkenstocks") on their feet. They look like the most comfortable shoes on the planet (imagine just to slip your bare feet into the fluffy sole, and then toddle around in them at home ... oh) - but as a summer sandal considered? Naah. I think not. Hot, sweaty feet and fur is just a bad and unhygienic match...
I do like the concept of the broad sandals, and fortunately other designers have made similar alternatives (also without fur) Pictured above, you'll find my top picks.
Call me crazy, but after studying fashion magazines, blogs and editorials, I have come to the conclusion that there is something about the foot-shaped sandals, that I really like! They add a nice, relaxed touch, and will in particular look good together with suits and silk (as beautiful Daria Werbowy  illustrates to perfection above) 

I've decided  that I'm gonna go for a classic Birkenstock, that I have actually owned several times in different colors and models. This time it's going to be black.

So.. What do you think? are shower sandals in, or out?
Follow Arrière on: 

8 comments:

Michelle said...

Jeg er SÅ meget med på Birkenstock-moden. Er altså en doven lars og foretrækker behagelige ting, hehe. Jeg skal også have mig et par klassiske sorte - jeg kan dog ikke bestemme mig for, om det skal være med en rem eller to...

Og så giver det mig gode minder tilbage til min kære mor, som altid rendte rundt i de ergonomiske sandaler.

Pixels og Poesi said...

Jeg synes stadig de er meget lidt kønne. Trendy eller ej.

Sanne said...

Kan du skrive et link til de sølvfarvede? :)

carla | arrière said...

Hej Sanne.

Nu er der linket til alle sandaler i indlægget.

//
Carla

carla | arrière said...

men Hurra for individualisme og forskellighed, ellers ville verden fandeme være kedelig!

Lige denne trend fangede mig. Måske er det hippien i mig? I don't know :-)

//
Carla

Ida / Fashionlab said...

Jeg har aldrig ejet et par Birkenstocks men er efterhånden ret overbevist om, at jeg ikke kommer igennem sommeren uden et par :)

Loui said...

Jeg vild med denne trend, jeg synes de er über cool ;) Jeg vil helt sikkert gerne have dem som du har vist, i sort med 2 brede stropper ;)

http://www.streetcoutureblog.com/2013/05/15/give-away-minstreg/

Ida / Fashionlab said...

Hvor har du fundet Birkenstock med sort sål Carla? Jeg kan simpelthen ikke finde dem :)